Five innovations presented at the Technical Faculty of Novi Sad University

i-love-zrenjanin-logo

U četvrtak 1. septembra, na Tehničkom fakultetu ˝Mihajlo Pupin˝održano je predavanje na temu korišćenja interneta u budućnosti i inovacijama u njegovom korišćenju.

adrian-david-cheok

Na ovu temu, govorio je direktor i osnivač kompanije ˝Mixed Realty Lab˝ i profesor univerziteta iz Londona, Adrian David Cheok, jedan od prvih ljudi koji su među prvima počeli da koriste i istražuju ˝proširenu stvarnost˝.

Pored predavanja o proširenoj stvarnosti, Cheok je takođe pričao o svojim i inovacijama njegovih učenika, koje za cilj imaju bolju i ˝konkretniju“ upotrebu interneta.
U prepunom amfietatru u Zrenjaninu demontrirano je 5 inovacija u IT svetu, koje će zauvek promeniti internet :

1. UREĐAJ ZA PRENOŠENJE POLJUPCA

Ukoliko ste razdvojeni od voljene osobe, poljubac je stvar koju definitivno najviše želite. Uređaj pod nazivom ˝Kissenger˝ omogućio je da osetite poljubac voljene osobe bilo gde u svetu. Sve što treba da uradite jeste da naslonite svoje usne na senzore, a tehnika će dalje učiniti svoje.

Poljubac uredjaj

Demontstracija uživo

2. ˝PIDŽAMA KOJA GRLI˝

Prsluk koji će vas zagrliti kada niko drugi nije pored vas da to uradi.

3. DIGITALNI UKUS HRANE

Ukoliko želite da probate ukus nečeg novog, potrebno je da stavite svoj jezik između senzora, i na jeziku ćete osetiti željeni ukus.

4. PRSTEN ZA POZDRAVLJANJE

Ukoliko ste udaljeni daleko od prijatelja, a jako biste voleli da ga pozdravite, ne morate mu slati poruke ili ga pozvati na telefon. Pošaljite mu pozdrav prstenom, koliko kog puta poželite.

5. DIGITALNO ŠTAMPANJE HRANE

Za sve one koji bi voleli da pripreme neku vrstu hrane, a za to nemaju vremena, osmišljen je uređaj koji će to uraditi umesto njih. Sve što treba da se uradi jeste da se putem pametnog telefona daju instrukcije, i digitalni ˝štampač˝će od sastojaka koje mu prethodno ostavite, napraviti vaš željeni obrok.

Profesor sa Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin, Branko Markoski koji je organizovao ovo predavanje istakao je značaj ovakvih događaja za grad Zrenjanin i dodao da će se potruditi da se inovacije u Zrenjaninu češće predstavljaju, sa osnovnim ciljem da se podstaknu mladi da i sami razvijaju proizvode i platforme za 21. vek.

http://ilovezrenjanin.com/aktuelno/ovih-5-inovacija-danas-je-prikazano-na-tehnickom-fakultetu-video/