Experts: trouwen met robots vanaf 2050 legaal

Untitled

Door Berry Zwets – December 27, 2016 – Winmagpro

http://www.winmagpro.nl/content/experts-trouwen-met-robots-vanaf-2050-legaal

 

Een aantal experts heeft tijdens de Love and Sex with Robots-conferentie gedurfde uitspraken gedaan. De verdere ontwikkeling van seksrobots gaat er volgens de experts toe leiden dat mensen vanaf 2050 met robots kunnen trouwen.

Ontwikkeling samenleving

‘Als het lijkt alsof een robot van jou houdt en jij voelt dat het van je houdt, dan gaat het in essentie voelen als menselijke liefde. We hebben al veel empathie voor niet-menselijke schepsel (dieren, red.). Daarom denk ik dat het een kleine stap is naar empathie als robots menselijk gedrag vertonen, emoties tonen of er menselijk uitzien’, verklaart hoogleraar Adrian Cheok , meldt website Quartz.

‘Het lijkt buitensporig omdat het maar 35 jaar later is. Maar 35 jaar geleden dachten mensen dat het mannelijk huwelijk buitensporig was. Tot in de jaren 70 waren er staten waarin witte- en zwarte mensen niet konden trouwen. De maatschappij gaat vooruit en verandert zeer snel’, gaat Cheok verder.

 

Goed voor maatschappij

Schrijver David Levy, die met een boek over mensen-robotliefde kwam, en hoogleraar Oliver Bendel zien de voorspellingen van Cheok wel uitkomen. Het zal een positief effect hebben op de maatschappij omdat nu wordt aangenomen dat iedereen kan trouwen, seks heeft en verliefd wordt. In werkelijkheid ligt dat anders.

‘Heel veel menselijke huwelijken zijn erg ongelukkig. In vergelijking met een slecht huwelijk zal een robot beter zijn dan een mens’, besluit Cheok.